Vuoden Huiput -kilpailu 1986: Platinahuippu Erkki Ruuhiselle

Vuoden Huiput -kilpailun pääpalkinnon Platinahuipun numero 2 saajaksi on valittu vuonna 1986 Erkki Ruuhinen. Kilpailu­sääntöjen mukaan tunnustuspalkinto voidaan antaa suunnittelijalle, joka usean vuoden ajan on vaikuttanut työllään alan kehittämiseen esimerkillisen luovalla panoksella.
           Erkki Ruuhinen on esimerkiksi Vuoden Huiput -kilpailussa saanut kaikkiaan yli 30 palkintoa. Tänä vuonna hän sai julisteryhmän hopeahuipun Pori Jazz 87 -julistesarjastaan.
           Erkki Ruuhinen on valittu myös Vuoden Graafikoksi kaksi vuotta sitten. Silloin järjestetyssä lehdistötilaisuudessa Grafian puheenjohtaja Viktor Kaltala esitteli miehen näin.
           ”Erkki Ruuhinen on poikkeuksellisen laaja-alainen suunnittelija, jonka osaamisen skaala ulottuu typografiasta ja kalligrafiasta ja mainonnan suunnittelusta tekstien kirjoittamiseen.”
           ”Hän on tällä hetkellä ehkäpä laajimmin maamme rajojen ulkopuolella tunnettu käyttögrafiikan tekijä, jonka työt ovat herättäneet kiinnostusta ja huomiota maailman eri puolilla. Tästä konkreettisena osoituksena on yli 60 palkintoa ympäri maailman järjestetyissä alan kilpailuissa ja näyttelyissä.”
           ”Erkki Ruuhista arvostetaan erityisesti kauniin puhtaitten visuaalisten keinojen hallitsijana ja töittensä kurinalaisena viimeistelijänä, jonka kunnia-asiana on työskennellä taitojensa ylärajoja hipoen tai vanhat rajat ylittäen.”
           ”Laajimmin hänet kuitenkin tunnetaan julisteiden suunnittelijana, sillä päivittäin näkyvästä käyttögrafiikasta julisteet ovat töitä, joihin ihmiset kiinnittävät huomionsa. Alan ammattiväki tuntee hänet myös erinomaisena yritysgrafiikan, pakkausten, mainoskampanjoiden sekä ilmoitusten suunnittelijana.”
           Kaikkiaan Erkki Ruuhinen on 20 vuotta kestäneen uransa aikana saanut mainonnan ja graafisen suunittelun alueella järjestettävistä kilpailuista ja näyttelyistä yli 130 palkintoa, joista runsaat puolet kotimaassa.
           Ehkä tämä riittänee myös perusteluksi Platinahuipun saajan valinnalle.

Vuoden Huiput -kilpailun vuosikirja 1986